Artiklar om sökoptimering

artiklar om sokoptimeringDet var länge sedan jag skrev något om sökoptimering i bloggen. Därför tänkte jag tipsa om ett antal olika artiklar inom sökmotoroptimering.

Jag kan börja med Marcus Westbergs artikel Den kompletta SEO-guiden för WordPress. Där tar han upp alla moment du behöver tänka på om du använder dig av WordPress som plattform till din hemsida eller blogg. Många av tipsen där är även rent generella tips som gäller oavsett hur du byggt upp din hemsida.

I artikeln Top SEO Books for the SEO Newbie  hos Sitepoint hittar du tips på böcker att läsa om du är relativt ny inom sökmotoroptimering. De böcker de beskriver är:

 • Online Marketing Inside Out
 • Search Engine Optimization For Dummies
 • Search Engine Optimization: An Hour a Day
 • Sexy Web Design
 • Landing Page Optimization: The Definitive Guide to Testing and Tuning for Conversions
 • Don’t Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability is a must have
 • Building Findable Websites: Web Standards SEO and Beyond
 • Grammar Girl’s Quick and Dirty Tips for Better Writing

FreelanceFolder har skrivit 5 Quick SEO Tips to Help Freelancers Get Higher Search Engine Rankings där de tar upp 5 grundläggande saker inom sökoptimering.

Hos WebdesignLedger finns artikeln 5 Tips for SEO & User-Friendly Copy där de tipsar om hur du ska skriva bäst för sökmotorerna.

Hongkiat.com har skrivit en artikelserie i tre delar om just sökmotoroptimering. Du hittar dessa delar här:

När det gäller tips för nya hemsidor hittar du Essential SEO Considerations For A New Website [DOs & DON’Ts] hos Speckyboy. De tar upp vad du bör och inte bör göra för att nå hyggliga resultat i sökmotorerna.

En viktig sak när det gäller sökmotorpositionering är att skaffa inlänkar till sin sida. Förslag hur du kan skaffa inlänkar hittar du i How to Get Started in Getting More Links to Your Website hos 1stwebdesigner.

En annan guide som tar upp SEO för WordPress är Optimizing WordPress for Search Engines som finns hos Six Revisions. Jämför den gärna med Marcus Westbergs guiden ovan för att se om de kompletterar upp varandra. Hos Six Revisions hittar du även artikeln User-Friendly SEO som är läsvärd.

Svenska webbhotellet Binero har också en dokumenterat tips för att sökmotoroptimera WordPress. Detta i följande artikelserie:

Det var i alla fall några läsvärda artiklar om sökmotoroptimering. Håll till godo!

 

Kommentarer

 1. Marcus Westberg

  Tack för att du nämnde min gamla bloggpost 🙂 den är iofs gammal men när jag skrev den la jag ner rätt mycket jobb på den 🙂 Den håller rätt bra än idag för det grundläggande.

 2. Inlägg
  Författare
  admin

  Jag tyckte den tog upp mycket som fortfarande är aktuellt, så den var värd att nämna. Tillsammans med de andra artiklarna om SEO för WordPress som jag tipsade om blir det hela ganska komplett. 🙂

 3. Seotjejen

  Bra inlägg, kul med lite lästips även för den som jobbar med detta, så tackar för detta! Själv gillar jag även 50 ways to make Google love your website, en riktigt bra bok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.