Lär dig Illustrator

lär dig illustratorIllustrator är det vanligaste programmet när det gäller arbeten med vektorgrafik. Fördelen med att arbeta med vektorgrafik, jämfört med pixelgrafik som du gör i Photoshop, är att allting du gör är skalbart utan att förlora kvalitet. Skalar du om bilder i Photoshop blir det suddigare och knackiga kanter. Vektorgrafik producerad i program som Illustrator behåller sin skärpa och sina jämna kanter oavsett hur mycket du drar fram och tillbaka i dess storlek.

Vektorgrafik är också att föredra då produkten ska gå till tryck. Vill du exempelvis ha ett klistermärke med utskuren text eller, utskurna objekt, måste du lägga skärlinjer runt det som ska skäras ut. Detta går inte om du står med en pixelbild.

Nackdelen med Illustrator är att det är en lite högre tröskel att komma över för att kunna behärska programmet någorlunda bra. Då är det bra att det finns oändligt många olika Illustratorguider på Internet. Lär dig Illustrator och dess funktioner genom att följa dessa. Några bra guider för Illustrator hittar du nedan:

Kommentarer

  1. Camtasia

    För dig som vill lära dig mera om Illustrator CS4 så finns det på Camtasia.se 13 st. övningsfilmer (på svenska), inspelade i HD-format, lämpliga både för amatörer och proffs. Väl värt ett besök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.