Publiceringsverktyg – TYPO3

typo3Det publiceringsverktyg jag använder mig av när jag ska bygga lite mer komplicerade sidor är vanligtvis TYPO3. Det är enkelt för kunden att själv kunna arbeta med sidinnehållet och det är kraftfullt och flexibelt för mig som producent. En stor fördel är också att det enkelt går att sökmotoroptimera sidorna på ett önskvärt sätt.

Just enkelheten för kunden är ett bra argument för att de ska välja just denna lösning och i en undersökning som IDG gjorde för ett tag sedan fick TYPO3 högst betyg bland en rad olika Open Source-verktyg av just slutkunderna själva. Sedan kan nämnas att själva produktionen kan vara ganska komplicerad och för den helt oinvigde är det en relativt stor tröskel att komma över innan man känner att det flyter på. Att sedan mycket information och hjälp som går att hitta på Internet är på tyska gör att man får försöka lösa mycket på egen hand.

Vill du veta mer om TYPO3 är det bara att kolla på:

typo3.org

typo3.com

Till alla slutkunder som väljer TYPO3 säger jag grattis och till alla producenter säger jag att det är värt att komma över tröskeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.