Rippa musik från Spotify

rippa musik från spotifyJag har hört flera som har tyckt att det är tråkigt att det inte går att spara ner låtar från Spotify. Nu är det ju så pass smidigt att det går att göra det. Lagligt dessutom då det är som att sitta med sin gamla bandspelare och spela in från radion.  Det enklaste sättet att rippa musik från Sporify är att använda sig av Spotify Ripper. Det är en gratis programvara som du laddar ner och kör parallellt med Spotify. Då sparas låtarna successivt ner, konverteras om till mp3 och namnges med artist och låttitel.

Enklare än så blir det inte. Den enda nackdelen är att mp3-filerna ligger på 128 kbit/s. Det fungerar ju bra om man vill försöka trycka in så många låtar som möjligt i sin mp3-spelare eller telefon, men inte fullt så bra kvalitet som man kanske kan önska i ett lite bättre system. Då finns systerprogrammet Replay Music till hands. Då går det att välja betydligt bättre kvalitet på inspelningarna. Dock bör poängteras att denna programvara i dagsläget kostar 15 euro.

Kommentarer

  1. Ida

    Det är synd att Replat Music kostar pengar, eftersom det är min personliga favorit. Dock så får man en try-out på 25 låtar, och efter så kan man ju ladda ner det igen – få ytterligare 25 låtar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.