Snåla affiliateprogram!

Sitter just nu och sammanför statistik för oktober när det gäller Adsense och diverse affiliatenätverk. Givetvis är det ju en kanonbra möjlighet att tjäna pengar på, men det går ju ändå inte att låta bli att irriteras över hur snåla vissa affiliateprogram är! I det här fallet reagerade jag över programmet som Travellink har via Tradedoubler. Via en av mina sidor såldes en resa av ett värde på 12 882 kr. För detta fick jag en provision på hela 50 kr! Det rör sig alltså om en provision på 0,4% avrundat uppåt.

Nu undrar säkert många varför jag då valt att använda mig av detta snåla affiliateprogram, men tyvärr är det så att de flesta konkurrerande program ligger på ungefär samma nivå. Det som känns konstigt är att företagen som ligger bakom dessa program inte förstår att en höjd provision till oss affiliates skulle öka vår motivation till att jobba mer med just deras program, vilket sedan skulle generera i att de får sälja ännu fler resor. Vi skulle tjäna mer och de skulle definitivt tjäna ännu mer!

Det är säkerligen ett irriterat önsketänkande att så någonsin kommer att bli fallet, men man kan ju alltid hoppas att någon av dessa herrar/damer vaknar någon gång…

Kommentarer

  1. Seotjejen

    Ja, tyvärr tänker för många nätverk alldeles för kortsiktigt. Tror också att de skulle sälja mer OCH locka fler nya affiliates om de var mer generösa, men de verkar mest tänka på kostnaden nu, och vill snåla på den. Synd för dem!

  2. Inlägg
    Författare
    admin

    Det måste ju handla för dem att ta marknadsandelar. Får affiliates bättre betalt väljer man ju givetvis dem före andra som betalar mindre. Då säljer de ju förhoppningsvis mer och är kunden sedan nöjd använder ju säkert han/hon samma företag igen då nästa beställning ska genomföras. Dumsnålt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.