Skriv för sökmotorerna

Vid arbete med sin hemsida är det givetvis viktigast att skriva för sina besökare i första hand. Om texten som finns på sidan uppdateras ofta och är välformulerad och intressant ökar givetvis chansen att läsaren tycker att det är värt att återvända till hemsidan. Denna bit är mycket viktig även för sökmotorerna. En sida som har både många unika besökare och många besökare som kontinuerligt återvänder är populär hos sökmotorerna och hamnar högre upp i sökresultaten.

Trots att texten som skrivs på hemsidan ska vara anpassad för läsaren finns det inga hinder för att även försöka anpassa den till sökmotorerna.

Det handlar hela tiden om att använda nyckelorden på rätt sätt. Det vill säga de ord som du vill ska generera besökare från sökmotorerna.

  • Det är viktigt att använda nyckelorden i interna länktexter. Detta kan rör sig om exempelvis menyn och länkar till andra delar av hemsidan i den löpande texten.
  • Nästa sak att tänka på är att använda sig av nyckelorden i rubriker. Främst på rubriknivå 1 och 2.
  • Något som är nästan lika viktigt som detta är att nyckelordet på ett naturligt sätt kommer tidigt i ett stycke, och att närliggande nyckelord och synonymer används.
  • Slutligen att tänka på är att nyckelorden ska ligga i början av meningarna och att de även kan markeras med fetstil eller som kursiv text.

Kan ni få in detta samtidigt som texten är skriven på ett lättläst och korrekt sätt kan ni räkna med att antalet besökare till hemsidan successivt kommer att öka.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *